Način plaćanja

Sve cijene su maloprodajne cijene MPC sa PDV-om, u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn). Plaćanje je po kreiranoj ponudi na račun prodavatelja. Sve cijene proizvoda na web stranicama su sa uračunatim PDV-om i vrijede za avansno plaćanje po web narudžbi ili plaćanje putem kreditnih kartica. U slučaju krive uplate iznosa tvrtka Enia d.o.o. će osigurati povrat više uplaćenog novca na račun platitelja.

 • Općom uplatnicom
 • Virmanskom uplatom
 • Plaćanjem u FINI, pošti, banci ili putem e-bankarstva
 • WSPay sustav za online plaćanja

Prije izvršenja uplate bilo kojim od ponuđenih modela plaćanja Kupac se prvotno mora registrirati i ispuniti online formular za narudžbu proizvoda Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka uplate na žiro-račun Prodavatelja:
IBAN: XXX

 

Opcije kartičnog plaćanja

 • Diners kartice do 36 rata beskamatno
 • Maestro plus kartice do 12 rata beskamatno
 • American do 12 rata beskamatno
 • Visa PBZ do 12 rata beskamatno
 • Master, Visa i Maestro Zagrebačke banke do 24 rate beskamatno

Sigurnost

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

American Express  Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover  Dinacard Verified By VisaMastercard Securecode WSpay - Web Secure Payment Gateway

Jamstvo i reklamacije

Svi proizvodi ponuđeni na stranicama Enia d.o.o. pokriveni su jamstvom proizvođača. Jamstvene uvjete na proizvode je odredio proizvođač i kao takve ih Enia d.o.o. prenosi korisnicima. Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati djelatnike Enia d.o.o.. te prijaviti oštećenje telefonski ili e-mailom. U tom slučaju, Enia d.o.o. će, o svom trošku, korisniku isporučiti novi proizvod. U ostalim slučajevima, reklamacije na naručenu robu rješavaju se u okviru jamstvenog roka i pod uvjetima jamstva za taj proizvod, gdje korisnik kontaktira Enia d.o.o. na način koji je najprikladniji (putem telefona, e-maila, osobno). Dobavljači proizvoda koji se nude na stranicama Enia Spare Parts osiguravaju servis sukladno zakonskim propisima RH. U razdoblju od stavljanja proizvoda u košaricu do potvrde plaćanja postoji mogućnost da količine proizvoda nisu više na raspolaganju o čemu će prodavatelj obavijestiti kupca na mail adresu ili telefonom, a Kupac tada ima mogućnost otkazati naručeni proizvod i stornirati narudžbu ili tražiti zamjenski ukoliko je on dostupan. U oba navedena slučaja se ugovor između prodavatelja i kupca smatra raskinutim do sklapanja novog.

Dostava

 1. Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj web narudžbi šalju se isti dan te će biti isporučeni Kupcu u roku od jednog do tri radna dana, (ovisno o voznom redu dostavne (kurirske) službe), pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 13h od ponedjeljka do petka, računajući od dana uplate. U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora. Ukoliko želite dogovoriti određeni termin dostave, molimo Vas da to napišete pod NAPOMENA, kako bismo mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj (kurirskoj) službi.
 2. Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt navedene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi Kupac, već do ulaza u zgradu.
 3. Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.
 4. U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće, Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda, te je dužan vratiti pogrešno dostavljen proizvod.
 5. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
 6. Dostava se vrši samo na područje Republike Hrvatske.

Novosti